Posted by: lanzell | April 26, 2009

Te Awamutu in memory… (22 Nov 08)

Te Awamutu is located about 30km south of Hamilton City, in the Waikato district of the North Island, New Zealand.  It takes about 30 minutes from Hamilton. Our main purpose coming here to visit the places that we never visit before….hahaha….so antara tempat-tempat yg kitaorg gi visit mcm kat Te Awamutu Rose Garden, I-Site, Museum and umah Kak Ani Singapore :)  Mcam biase kitaorg kalo gi jejalan tak lain tak bukan jiran kami (Zaidi n family) turut memeriahkan lagi perjalanan kami yg pendek ni…

Te Awamutu I-Site

Te Awamutu I-Site

This is just a small town not like Hamilton city but the view and scenery very nice!! Nak pusing-pusing dalam town pun takle gi mane sgt pun…sempatla singgah jap kat Car boot market just in front of the museum…tapi barang2 banyak yg dah abih..huhuh..lepas penat2 jalan pastu last destination kitaorg umah kak Ani. Nie lah antara aktiviti mingguan kitaorg bile dah takde specific plan nak gi maner..gi jalan2 ronda2 tak pun menziarahi our malaysian friends around here (not weekly but its all depend on rajin ke dok…muahahaha!)

Te Awamutu Rose Garden entrance

Te Awamutu Rose Garden entrance

Te Awamutu Rose Garden

Te Awamutu Rose Garden

Te Awamutu Rose Garden

Te Awamutu Rose Garden

Ella n Elun di Rose Garden

Ella n Elun di Rose Garden

Te Awamutu Rose Garden

Te Awamutu Rose Garden

Te Awamutu Rose Garden

Te Awamutu Rose Garden

dsc00149

Inside the Te Awamutu Museum...even pekan kecik pun ada museum

Inside the Te Awamutu Museum...even pekan kecik pun ada museum

Te Awamutu Library & Museum

Te Awamutu Library & Museum

Bergambar bersama tuan Umah (Kak Ani Singapore)

Bergambar bersama tuan Umah (Kak Ani Singapore)

Posted by: lanzell | April 26, 2009

Northland Trip (29 Nov- 1 Dec 08)

Huh! No visit to New Zealand is complete without a trip to subtropical Northland. Northland is a contrast between the turquoise waters and golden sands of the east coast, and the wild surf and dramatic scenery of the west coast beaches. It offers hospitable local culture, historic landmarks, secluded coves, tranquil harbours and spectacular forests. A highlight is Cape Reinga, the northern most point in the country, where we can experience the surging spectacle of the Tasman Sea meeting the Pacific Ocean.

We have spent 3 days 2 night for our trip around the Northland and we had a great time, saw lots of sights, driven a long way (probably about 1000kms – some on gravel roads) . When making a trip around Northland, we are better off driving our own vehicle coz there’s a lot of gorgeos place to visit and can spend more times by our own itenaries….hehehe.  Here are a few photos of our journey:

Orewa Beach (masih dalam Auckland lagi kot)

Orewa Beach (masih dalam Auckland lagi kot)

Whangarei, singgah di I-site jap survey for some souvenirs :p

Whangarei, singgah di I-site jap survey for some souvenirs :p

dsc00225

Whangarei Town Basin

Whangarei Town Basin

We are the champion!!

We are the champion!!

Whangarei Town Basin

Whangarei Town Basin

Whangarei Falls, kitaorg lepak makan2 kat sini jap

Whangarei Falls, kitaorg lepak makan2 kat sini jap

Kawakawa Museum...tak masuk pun...hehehe

Kawakawa Museum…tak masuk pun…hehehe
Trio harapan Malaysia :)

Trio harapan Malaysia🙂

Kawakawa

Kawakawa

Cape Reinga

Cape Reinga

Cape Reinga

Cape Reinga

Cape Reinga

Cape Reinga

Te Paki Sand Dunes, Cape Reinga

Te Paki Sand Dunes, Cape Reinga

Acara luncur pasir di Te Paki Sand Dunes, Cape Reinga

Acara luncur pasir di Te Paki Sand Dunes, Cape Reinga

90 Miles Beach

90 Miles Beach

90 Miles Beach

90 Miles Beach

Keri-keri

Keri-keri

atas feri from Paihia to Russell

atas feri from Paihia to Russell

Russell Town Hall

Russell Town Hall

Paihia Wharf Building (baru lepas jejalan kat Russell)

Paihia Wharf Building (baru lepas jejalan kat Russell)

the place where the Treaty of Waitangi was signed

the place where the Treaty of Waitangi was signed

dsc00500

Treaty House & Ground, Paihia

Treaty House & Ground, Paihia

The Hokianga Harbour is one of the largest in New Zealand and is backed by sand dunes.

The Hokianga Harbour is one of the largest in New Zealand and is backed by sand dunes.

Opononi Walk

Opononi Walk

Opononi and Omapere are two popular resorts near the harbour entrance

Opononi and Omapere are two popular resorts near the harbour entrance

Tane Mahuta!!

Tane Mahuta!!
New Zealand's mightiest tree is the Tane Mahuta which is 1200 years old

New Zealand's mightiest tree is the Tane Mahuta which is 1200 years old

Dargaville, this is the last place we stopped on our back home to Hamilton

Dargaville, this is the last place we stopped on our back home to Hamilton

Posted by: lanzell | April 25, 2009

BBQ at Raglan Beach (25/12/08)

Wow..menarik ber’bbq’ di tepi pantai a.k.a merasmikan bbq set zaidi yg baru…hehehe…mase ni parents zaidi and his sister (baru sampai dari Malaysia) join sama bersuka-ria di tepi pantai Raglan.  Before, kitaorg dtg Raglan just makan2 and picnic2 but this this it quite different, BBQ is the only reason!! hehehe… Oh kitaorg gak, bukan setakat berbbq tapi sempat lagi plak tu dok kutip ‘clamp’ kalo kat Malaysia panggil kerang kot sebab fesyen dia mcm lain skit kat sini compare to malaysia. Enjoy tetap enjoy….penat tetap penat…but its really enjoyable and love to do it again n again….hahaha

dsc00822dsc00831

dsc00832

dsc00838

Aktiviti mengutip kerang-kerangan

Peserta-peserta yg turut mengambil bahagian

Peserta-peserta yg turut mengambil bahagian

Apa mau...? hehe...aksi the Best Clamp Collector of the day!!

Apa mau...? hehe...aksi Naura as the Best Clamp Collector of the day!!

Acara tamat dengan hasil-hasil tangkapan yg lumayan

Acara tamat dengan hasil-hasil tangkapan yg lumayan

Posing jap kat Raglan Beach b4 on our way back..

Posing jap kat Raglan Beach b4 on our way back..

Raglan...oh Raglan....

Raglan...oh Raglan....

Inilah antara salah satu aktiviti kitaorg bile ade je mase kosong. Biasanya starwberry kat sini banya time2 dah nak masuk Spring season (musim bunga) yer kot…..hehehe….kat sini diaorg tnam tak mcam kat cameron, diaorg pakai tanam atas batas pastu pepandai la strawberi naak menjalar ke mana-mana ntah. This is an enjoyable thing to de here, rase-rase most of Malaysian kat sini mesti and kompom akan datang sini…betul tak?! hehehe….

Hehehe...petikla sebanya mana yg anda mau...

Hehehe...petikla sebanya mana yg anda mau...

Ella & Kak yati posing setelah penat lelah petik strawberry

Ella & Kak yati posing setelah penat lelah petik strawberry

Naura model Ikon Strawberry of the month :)

Naura model Ikon Strawberry of the month🙂

Strawberry farm, Tamahere

Strawberry farm, Tamahere

Tamahere Market

Tamahere Market

Tamahere Market

Tamahere Market

Lepas penat jalan, kitaorg beli takeaways kebab pastu makan kat tepi Waikato River

Lepas penat jalan, kitaorg beli takeaways kebab pastu makan kat tepi Waikato River

Posted by: lanzell | April 25, 2009

Auckland visit with Ella’s friends (31/8/08)

This is a day visit to auckland with Ella’s fren (semuanya pompuan melainkan dreba je laki…hahaha) kitaorg jejalan gi Huntly (stop for breakfast) , One Tree Hill, Okahu Bay, Michael Joseph Savage Memorial and last skali gi shopping jap kat E-Pac East Tamaki (kat sini biasanya malaysian gi beli barang2 malaysia mcm kicap kipas udang n mcm2 lagi)

One Tree Hill, Auckland

One Tree Hill, Auckland

dsc05300

dsc05378dsc05489dsc05484dsc05442dsc05455

Huntly, Waikato (stesen jana kuasa elektrik...after our breakfast)

Huntly, Waikato (stesen jana kuasa elektrik...after our breakfast)

dsc05402

sl703346

Posted by: lanzell | April 25, 2009

2nd day of Raya (2 Okt 08)

For the next day of raya kitaorg gi jalan-jalan kat Auckland dlm mase yg sama gi hantar Aidil (our malaysian fren keje kat auckland tapi raya kat hamilton). Saje je berjalan meluaskan pemandangan🙂

Winter Garden, Auckland Domain

Winter Garden, Auckland Domain

raya-aidilfitri-august-08-138

raya-aidilfitri-august-08-137raya-aidilfitri-august-08-130

raya-aidilfitri-august-08-108

raya-aidilfitri-august-08-102

Saje takde keje...muahaha

raya-aidilfitri-august-08-090

Posted by: lanzell | April 25, 2009

1st time Raya in New Zealand (1 Okt 08)

Alhamdulillah kami dapat juga merasakan suasana berhari raya di perantauan walaupun berjauhan dari kawan2 and family. Walaupun sambutan raya kami disini disambut dalam keadaan besederhana tapi memang cukup meriah.

Bersiap sedia sebelum solat raya di rumah Abg Halim

Bersiap sedia sebelum solat raya di rumah Abg Halim

Hubungan persaudaraan sesama rakan-rakan di Hamilton membuatkan kami seolah-olah masih lagi berada di Malaysia. Macam Pak Rahman (antara org yg paling lama tinggal di New Zealand, more than 20 years) this year punya raya 2008 memang best ever than raya-raya before, cayalah Pak Raman!

Selepas solat raya beramai-ramai di rumah abg Halim kitaorg start konvoi beramai-ramai beraya ke rumah kawan-kawan malaysian di hamilton (blehla dalam 10 buah umah kot)

Ni lah baju raya kitaorg....hehehe

Ni lah baju raya kitaorg....hehehe

raya-aidilfitri-august-08-019

raya-aidilfitri-august-08-024

Posted by: lanzell | April 25, 2009

We r bACk!!

Oh…its been too long, kitaorg tak update2kan blog ni….huhu…since keje kat Chocolate factory asyik rase cam malas2 jer nak updatekan web blog ni. Anyway, we try our best to update this blog as much as we can selagi mana yg termampu.  There will be a few outdated info that will be posted here tapi selagi kitaorg bleh selit2kan jugak as our memorable stories, we will try and try…cyayok2!! ok wait for new coming stories…see ya!! hehehe….

Posted by: lanzell | October 8, 2008

Merdeka Nite Celebration

Waikato University Malaysian Association (WUMA) banner..

Waikato University Malaysian Association (WUMA) banner..

On Friday, August 29, 2008 we went to ” Merdeka Nite Celebration at the Station”. This is a patriotic gathering/celebration organized by the WUMA (Waikato University Malaysian Association) in the building ‘Station’ next to Management School building. The celebration as a remembrance/memorial for our patriots that led our Malaysia country got its independence. The atmosphere is just awesome.

Malaysian dancers performing "Sumazau Dance"

Malaysian dancers performing "Sumazau Dance"

This is our first ever Merdeka celebration outside from Malaysia and we hope this becomes a long time family tradition. We enjoyed the wonderful music along with some dance performed by our Malaysian students! Believe it or not, in a crowd that size we ran into several friends and even some family members. The kids were so well behaved! Even there was no fireworks display this time but we still got the meaning of independence by gathering and joining such celebration. We had so much fun we wish you all were here with us.

Back stage close-up

Back stage close-up

If any one ever comes to visit us on Merdeka Day then you can be sure we will take you to The Celebration at the Station because till end of the nite, Ella won the special gift for Best Dressing (Woman category)….hehehe…

Few Malaysian foods served!

Few Malaysian foods served!

Ella won the prize for "Best Woman Dressing of the Nite"

Ella won the prize for "Best Woman Dressing"

Winners of the Nite (Best Man & Woman Dressing)

Winners of the Nite (Best Man & Woman Dressing)

Posted by: lanzell | September 29, 2008

Selamat Tinggal Ramadhan

Oh Ramadhan
Ramadhan menjelang
Hampir tenggelam
Di hujung usia
Menggamit pencinta
Gembira mendatang
Bagi yang tiada erti
Sedih mendatang

Bagi yang penuh petunjuk
Ada bernasib malang
Malang tanpa pahala
Malang tanpa perubahan
Malang tanpa kebaikan
Hanya lapar dahaga
Ada yang beruntung
Beruntung diampun
Beruntung dibersihkan
Beruntung dirahmati
Ganjaran tiada ternilai

Nilainya
Hanya laku di sana
Di sini tiada erti
Terlepas kali ini
Belum pasti bertemu lagi
Selamat tinggal Ramadhan

Older Posts »

Categories

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.